3 stvari koje možeš uraditi odmah za uspešnu karijeru

Uspešna karijera nije nikakva apstrakcija i nije nešto što je rezervisano za „odabrane“. Kada uporedite uspešne ljude iz svog okruženja, lako ćete uočiti da je većina njih puno vremena provela učeći. Prevnstveno kroz školovanje, ali i kroz druge vidove učenja – kursevi, čitanje i prakse…

Dakle, suština je u stalnom učenju i otvorenošću za nove prilike. To je svakako dugoročan proces, ali postoje barem tri stvari koje možeš uraditi danas za svoju uspešniju karijeru:

1. Počni sa učenjem stranog jezika ili unapredi svoje znanje – u doba lako dostupnog interneta moguće je pronaći kurseve i programe koji su potpuno besplatni i veoma korisni i praktični. Pola sata dnevno je dovoljno da se postojeće znanje unapredi. Kursevi u školama jezika su svakako dobra opcija.

2. Inspiriši se uspešnim pričama – puno je sjajnih sajtova na kojima govore ljudi koji iza sebe imaju dobre poslovne priče ili podvige koji su fascinantni. I u Srbiji ima dosta onih koji su uradili puno za sebe i svoje porodice, pokrenuli biznise, organizacije i napravili velike promene. Samo malo guglanja je dovoljno da otkriješ sjajne ljude koji će te motivisati i pokrenuti na razmišljanje o tome šta biste voleli da radite.

3. Pronađi na našem portalu besplatne programe edukacije ili prakse, koji odgovaraju tvom nivou obrazovanja, ambicijama i interesovanjima. Ukoliko imaš između 18 i 30 godina, jedan od 4 programa na ovom portalu je upravo za tebe, bilo da želiš da usvojiš nove veštine, dobiješ praksu ili da se zaposliš. Ovo je sjajna prilika koju pruža Coca-Cola sistem u Srbiji, koji je u potpunosti posvećen profesionalnom osnaživanju mladih.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *